top of page

 

De natuur doet wonderen, vaak onopgemerkt!

 

 

Polderkefir

Polderkefir is een kant en klare waterkefir drank en bevat geen lactose of gluten. De subtiele smaak van polderkefir komt van 100% biologische dadels en  vijgen, die tijdens het fermenteren hun smaak aan de drank afgeven. Onze polderkefir wordt op ambachtelijke wijze gemaakt: waterkefircultuur wordt samen met bovengenoemde ingrediënten toegevoegd aan water waarin biologische suiker is opgelost. Er ontstaat dan een fermentatieproces waarbij de suikers worden omgezet in de voor de mens nuttige probiotica. Deze worden gevormd door verschillende families melkzuurbacteriën.

 

Ambachtelijk

Het bereiden van waterkefirdrank is een natuurlijk proces waarbij temperatuur en licht veel invloed hebben. Het is dan ook vrijwel onmogelijk om bij iedere “oogst” exact dezelfde smaak te krijgen en zo kan het dus zijn dat u wel eens verschil proeft. Dat is nu eenmaal de charme van een natuurproduct. Het juiste tijdstip van “oogsten” is wanneer de waterkefir bijna alle suikers heeft omgezet, zodat polderkefir nog slechts tussen de 2 en 4 gram restsuiker per literfles bevat. Dit berust op ervaring, een scherp oog voor het proces en een goede timing. Hierover beschikt the bald brewer in ruime mate, waardoor u van een lekkere, maar bovenal gezonde dorstlesser kunt genieten. Bij het bereiden van Polderkefir worden uitsluitend biologisch gecertificeerde ingrediënten gebruikt.

 

Voor iedereen

Door het gisten ontstaat er natuurlijk wat alcohol, maar dat is zo weinig (ongeveer 0,5%) dat het geen invloed op u zou mogen hebben. Polderkefir is zelfs goed tijdens de zwangerschap en voor kinderen vanaf de leeftijd dat ze fruithapjes krijgen. Polderkefir bevat nog slechts 2-4 gram restsuiker per liter (0,2-0,4 gram per 100ml), wat neerkomt op 1 à 2 kcal per glas. Door nagisting in de fles ontstaat vaak wat bezinksel, dit is volkomen normaal en gezond. Door de nagisting zal de druk in de fles oplopen, dus bewaart u Polderkefir het beste in de koelkast (de lage temperatuur geeft minder nagisting). Polderkefir is lekker op kamertemperatuur, maar de meeste mensen vinden het gekoeld het lekkerst. Houdt u niet van koude dranken? Bewaar dan Polderkefir gerust buiten de koelkast, maar draai de dop iets los zodat de druk in de fles niet teveel oploopt, dit heeft geen invloed op de houdbaarheid.

 

Puur natuurlijk

Wellicht is het overbodig om nog te melden dat er geen enkel chemisch middeltje aan Polderkefir is toegevoegd. En hoe diepgaand u Polderkefir ook zult analyseren, u vindt er ook geen enkel E-nummer in. Omdat door de melkzuurbacteriën in Polderkefir geen schadelijke bacteriën kunnen gedijen, zijn dergelijke ongewenste en ongezonde toevoegingen niet nodig. De drank is ten minste een maand houdbaar (ook na openen), maar Polderkefir is om te drinken en niet om te bewaren. Want in de koelkast lest het uw dorst niet en helpt het uw gezondheid evenmin! Hoeveel u drinkt is natuurlijk aan u, maar dagelijks een glas – of een paar glazen – is aan te bevelen als het u gaat om uw gezondheid te bevorderen. U mag zoveel drinken als u wilt, er is geen maximum. Polderkefir is geen geneesmiddel, het kan dus wel even duren voor u merkt wat Polderkefir voor u doet.

 

bottom of page