top of page

 

Het kan altijd lekkerder, dus experimenteren maar...

Met vruchten

Eigenlijk kan bijna alles, het is maar net van welk fruit u houdt. Werk met een blender en voeg dan een paar eetlepels toe aan een liter Polderkefir, even proeven en toevoegen tot u tevreden bent. De volgende mixen zijn erg lekker: Frambozen met blauwe bessen, aardbeien, aardbeien met witte druiven, zwarte bessen. Rijpe en wat zoetere vruchten werken het beste. Leuk het drankje op in het glas met een klont ijs en een takje mint, super op een hete dag. Het is erg lekker als u hiervoor een fles Polderkefir gebruikt die tegen de datum van houdbaarheid loopt (de drank is best wat langer houdbaar). Dan is de prik toegenomen door het nagisten en de smaak iets zuurder, wat een pittig prosecco-achtig resultaat geeft: maak uw eigen alcoholarme kir!

Met groente

Dat groentesap gezond is hoeft geen betoog, maar lekker is het bepaald niet. Met Polderkefir wordt dat een heel ander verhaal. Als u een slow-juicer hebt dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Maak een groentesap naar keuze en voeg per liter ongeveer een halve tot een hele liter Polderkefir toe, uw smaak bepaalt de hoeveelheid. De bacillen in Polderkefir maken het verse sap langer houdbaar dan normaal, tot wel 5 dagen (gekoeld). Heerlijk. Voorbeeld: draai 4 grote rode bieten, 1 venkel en een stukje gember door de slow-juicer, voeg Polderkefir naar smaak toe. Erg lekker, de grondsmaak van de bieten neemt een heel stuk af.

Met alcohol

Het gaat ons er niet om een drankorgel van u te maken, maar voor wie er van houdt is het leuk experimenteren. Polderkefir neemt snel de smaak en geur over van een likeur of sterkere drank, dus raden wij aan te mixen met ongeveer een kwart tot de helft van een normale mix zoals bij gin-tonic. De likeuren op het plaatje geven heerlijke resultaten, maar ook whisky of berenburg schijnt sommigen goed te bevallen. Proost! Maar overdrijf het niet.

bottom of page